Понеделник - Петък 9:00 - 18:00
 Вижте какво е нужно да знаем за веригите на BMW n47

Вижте какво е нужно да знаем за веригите на BMW n47

Дизеловият двигател при дебюта на продажбите зарадва много собственици с невероятна динамика и икономичност, но след няколко години работа тази еуфория беше заменена от трудностите на ремонта. Основният източник на главоболие за собствениците на автомобили с такъв мотор са веригите, от които в N47 има три. Този проблем често се проявява с остър тракащ и стържещ звук при студен старт на двигателя, кoето е признак за задължителна смяна на ангренажните вериги.  В допълнение към факта, че те имат малък ресурс от около 100 000 км пробег, трябва да се отбележи, че при подмяна на веригите е необходимо да се демонтира двигателят. Не навременната смяна ще доведе до скъсване на веригите, а от там и необходимостта на ремонт на двигателя (често криви клапани, обработка на цилиндрова глава, дори и смяна на разпределителни валове), което от своя страна ще доведе до оскъпяване на ремонта.

 

Автосервиз БМ АУТО  ще ви предложи качествена диагностика и качествено обслужване на вашето BMW, като ремонтът се извършва от квалифицирани инж. механици и всички специализирани инструменти.

 

Друго слабо място на BMW с такъв агрегат са клапите на всмукателния колектор, които неочаквано могат да попаднат в цилиндрите (те се разхлабват и излизат от осите). Тази неприятност е изпълнена с повреда на главата и цилиндъра (горивните камери са унищожени), турбокомпресора и понякога буталата. Този ремонт може да бъде съчетан в едно като това ще доведе до спестяване на разходи за в бъдеще.